MM-iliti money mengament kladjenja

Go down

MM-iliti money mengament kladjenja

Post  ExEr on Fri Jan 16, 2009 5:41 pm

C/P sa jednog foruma i neka ovo bude nekom ko hoce ozbiljnije da posveti kladionici azbuka kladjenja, morate da formirate svoj MM inace se samo stihijski kladite i na duzi period MORATE DA BUDETE U MINUSU..


MM
MM svako određuje onako kako smatra da njegovom načinu klađenja najviše odgovara. Svaki MM je bolji od toga da ga nemate uopšte. Ako ga imate na kraću stazu ili ga u hodu mjenjate, po mom mišljenju, neozbiljno ga je uzimati kao MM.

Ima više modela MM kao što dobar broj vas svakako zna. Mnogi od vas su sasvim samostalno izgradili svoj sistem ulaganja uvidjevši da stihijsko ulaganje zna donijeti, blago rečeno, neželjene rezultate. Mnogi dobri tipsteri među vama su znali biti i razočarani što im dobro tipovanje nije donijelo i odgovarajući finansijski efekat.

Evo nekoliko najpoznatijih:
1. Martingale (Ameri ga zovu jednostavno double up ili naški dupliranje)
U novije vrijeme nešto života mu je udahnuo Musti sa ffo. Privlačan za početnike i veoma opasan.
2. Red brojeva (sa divnim originalnim nazivom Die Abstreichmetode)
Izašao je iz mode.
3. Kelly kriterij ili Kelly staking
Veoma čest. U upotrebi je i na berzi i ima mnogo korigujućih varijanti. Osnovna varijanta previše riskantna.
4. Plateau
Od steady dripa do riskantnijih formi.
itd

Neki od njih su ofanzivniji, neki manje. Neki su brži, a neki sporiji. Svi su takođe formirani tako da se izbjegne bankrot. I napad i odbrana, što bi se reklo.
Imao sam namjeru da ih predstavim u osnovnim crtama sa svojim kratkim komentarima i najnovijim korekcijama.
Odustajem poslije aktuelnih događanja i predstaviću vam samo svoj MM.

Moj MM
Kao prvo da razjasnimo šta je startni fond, banka, ili kako ga već ko naziva. Sem što to mora biti jedna suma novca koju sebi možete (komotno) priuštiti, treba učvrstiti svijest i o tome da od momenta formiranja to više nije vaš novac. To je vaše osnovno sredstvo za rad. Ako ga izgubite ostajete bez posla. Drugim riječima - nema više klađenja!

Ulozi su neka vrsta plasmana kojima se do trenutka okončanja utakmice zna samo potencijalna vrijednost. Kao u kazinu kada na rouletu pokrijete broj, ili na Black Jacku kada stavite novac na polje za igru. Dok se točak vrti, dok bankar ne izvuče kartu, to je ničiji novac! Ne nalazi se više u lovi koja pripada vama, ali ne pripada ni drugoj strani. Ovo govorim da bih vam približio svijest o tome kako na to treba gledati.

Pređimo na stvar. Kako je moj MM je varijanta Plateau sistema da vidimo najkraćim crtama kako Plateau sistem funkcioniše.

Imate startni fond i ulažete na singlove fiksne uloge. Visina uloga je procenat od fonda (na vama je da ga odredite). Dobitke odnosno profit vraćate u fond (isto kao i gubitke). Kada postignete određeno, sebi zadato, uvećanje (plateau) ili dođe do umanjenja, ponovno formirate visinu fiksnog uloga. To možete raditi i nakon nekog pravilnog vremenskog perioda (npr mjesec dana). I to je na vama.
Npr ako ste iz fonda od 1000 jedinica formirali vaš fiksni ulog kao 3% on će iznositi 30 jedinica. Kada uvećate fond (opet samo kao pr za 30% ) novi fiksni ulog će biti 3% od 1300 i iznosiće 39 jedinica itd. Ili nakon mjesec dana iz novog stanja fonda, na isti način, izračunate novu vrijednost fiksnog uloga.
Tako radite sve dok ne ostvarite svoj cilj ili do kraja sezone.
Koliki procenat fonda ćete maksimalno dnevno plasirati je takođe na vama.

Moja varijanta Plateau sistema izgleda ovako:
"Takmičarska" sezona za mene traje cijelu godinu i njen početak je početak kalendarske godine (razmišljam o promjeni).
Imam naravno svoj startni fond koji služi isključivo i samo za klađenje.
Moj fiksni ulog je 2% od fonda i nanovo ga formiram na početku svakog mjeseca. Po mišljenju profija sve preko 2% kao osnovni ulog je isuviše veliki rizik. Mnogi neamateri uzimaju obično 5%, ali ja nijesam pristalica toga.
Obično se novi plateau postavlja nakon uvećanja od 25%. Ja to radim ponovnim obračunom početkom svakog mjeseca, nezavisno od visine uvećanja.
Moj dnevni plasman nikada ne prelazi 40% ukupnog fonda.
Najsporniji dio mog MM je da nikada ne umanjujem dostignuti nivo uloga. Ni kada to automatizam izračunavanja nalaže. To mu ga dođe kao izraz moje samouvjerenosti.
Dodao bih da »igram« sa relativno visokim koeficijentima (prosjek 2.33 ove godine), a na »zicere« (1.20-1.50) se ni ne osvrćem.
Svoj cilj sam ranije pomenuo.

Sve one koji odluče da se služe ovim MM, ili nekom modifikacijom, molim da imaju strpljenja na početku. Činiće vam se da napredujete previše sporo, ali nakon nekog vremena (radi se o mjesecima) gledaćete na klađenje uopšte sasvim drugačije. Osjećaćete se kao investitor koji investira u više poslova, pa ukoliko neki i ne ide dobro nije tragedija. Ukoliko ste dobri u tipovanju iznenadiće vas sa kojom lakoćom ćete plasirati uloge od kojih ste ranije znali drhtati. Ukoliko nijeste uspješan tipster shvatićete to po ne prevelikoj cijeni.

************************************************** ***************
Ovaj tekst čine dva moja javljanja od prije dvije godine na jednom forumu...Mislio sam da štošta preradim i slično, ali sada baš i nemam vremena za to. Odlučio sam se da ih "pustim" u "izvornoj" verziji lol jer me je par kolega ovdje zamolilo da to učinim. Pošto za pomenute priloge nijesam primio nikakav honorar, ili bar ne onakav kakav mislim da sam zaslužio lol, dajem sebi slobodu da ih ponovim ovdje.

Nakon objavljivanja bilo je mnogo rasprave, a i osporavanja originalnosti, iako mi ni na kraj pameti nije bilo da tvrdim da sam ja izmislio ovaj MM.

Da izbjegnemo nesporazume - SAMO GA PRIMJENJUJEM.

Sada sa još modifikacija, ali to je druga priča.

GL želi vam Monty


Izusetan tipster i izuzetan MM koji je podesio prema sebi veoma povoljno, ko se razume u kladionicu videce da ovaj sistem ne moze da vas obogati preko noci, ali kako postepeno penje banku za kladjenje tako i brani od brzog kraha banke ako se upadne u bad beat ili losu seriju...
Proucite dobro
ExEr
ExEr
Pocetnik
Pocetnik

Posts : 4
Join date : 2009-01-16

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum