Белгија: Напад на обданиште

Go down

Белгија: Напад на обданиште

Post  Admin on Sat Jan 24, 2009 7:01 am

Белгија: Напад на обданиште
23. јануар 2009. | 11:45 -> 16:10 | Извор: Б92
Брисел -- Двоје деце и једна жена убијени су у нападу на обданиште у месту Дендермонд на западу Белгије. Још најмање 13 деце је рањено, а троје је у критичном стању.

Родитељи испред обданишта након злочина (Бета)
Повређено је и неколико одраслих који су покушали да децу заштите од нападача с ножем. Тужилаштво је саопштило да је нападач био кратко ошишан и да му је лице било обојено у белу боју с црном фрабом око очију. Према речима министра унутрашњих послова Белгије Гвида де Пада, нападач је ухапшен у тренутку кад се мирно на бициклу удаљавао од места злочина.

"Тренутно немамо пуно информација. Он је ухапшен и биће доведен пред суд. Тужилац је рекао да је човек стар између 35 и 40 година. Мотив злочина, још увек није познат. Иако, за такав варварски чин не може постоји никакав разлог иу оправдање. Истрага ће показати шта се заправо догодило. Ово је трагедија, која нас је све шокирала и саосећам са родитељима", рекао је министар Де Пада.

Белгија шокирана (Бета)
Белгија шокирана (Бета)
Један од комшија-очевидаца испред обданишта новинарима је рекао да је нападач деловао смирено, и да је до зграде дошао на бициклу.

"Деловао је смирено. Имао је тамне очи. Лице му је било нашминкано, као и очи. Није био у паници. Није ми деловао познато. Никада тог човека нисам видео у нашем крају. Имао је обријан доњи део главе. Нисам видео како је био обучен", каже он.

Градоначелник Дендермонда Тео Јенсен каже да је нападач регуларно звонио на врта обданишта и рекао да га пусте јер му нешто треба.

Иако никоме од запослених није био познат, они су га пустили. Чим је ушао, почео је да убада троје деце. Верује се да је жена која је настрадала медицинска сестра, која је покушала да га спречи.

Он се затим попео на други спрат и тамо наставио да ножем убада децу. затим је изашао, попео се на бицикл и отишао. Убрзо је ухапшен. Цела Белгија шокирана је овим монструозниом злочином.

**************************

Ништа ново ... европска болесна копилад.
Admin
Admin
Admin
Admin

Posts : 1032
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Surdulica

View user profile http://surdulica.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Белгија: Напад на обданиште

Post  Mimy92 on Sat Jan 24, 2009 1:06 pm

Jao ja malopre kad sam cula na dnevniku htela sam da se rasplacem... COVEK JE BOLESTAN.... Crying or Very sad
Mimy92
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum