Povratak benda No Doubt

Go down

Povratak benda No Doubt

Post  Admin on Mon Jan 26, 2009 10:37 am

Nakon sedam godina pauze bend No Doubt planira veliki povratak na muzičku scenu novim albumom i turnejom.

Na sajtu benda postavljena je nova slika četvorke zaslužene za hit "Don't speak", kao i njihove izjave u kojima potvrđuju nagađanja medija da se bend, nakon višegodišnje pauze i samostalnih projekata, ponovo nalazi na putu da ugrozi slavu "grupica" koje su se pojavile u međuvremenu.

Poslednji zajednički nastup Toma Dimona, Tonija Kanala, Adrijana Janga i Gven Stefani, bio je 2004. godine, posle čega je platinasta lepotica Gven Stefani "više nego uspešno nastavila solo karijeru, rađala bebe i kreirala sopstvenu modnu liniju".

Bend No Doubt osnovan je daleke 1986. godine u Kaliforniji. Njihov prvi album u ska-pop maniru nije dopreo do publike, a drugu šansu, ali i svetsku popularnost, dobili su albumom iz 1990. godine "Tragic kingdom", i singlom "Don't speak".

Četiri godine nakon toga bend izdaje "Return of Saturn" koji je uz sve pozitivne kritike ipak proglašen "komercijalnim neuspehom". Za njim sledi "Rock steady" sa kojeg se izdvojio singl "Hey baby", kao i kompilacija hitova "Boom box" iz 2003. na kojem se našla i obrada hita "It's my life" benda Talk Talk"No Doubt" ponovo u akciji


Čekanju je došao kraj! Grupa "No Doubt" je ponovo aktivna.

Nakon celih sedam godina pauze od poslednjeg studijskog albuma, naredne godine trebalo bi da usledi novi. Tako su nam bar obećali članovi grupe na svom zvaničnom sajtu. Na istom mestu najavili su i veliku turneju, odmah posle objavljivanja albuma, u prvoj polovini 2009. Nikakvi ostali detalji u vezi s tim nisu objavljeni. Ostaje nam da sačekamo i uverimo se sami.

Ono što mi znamo je sledeće: prvenac "No Doubt" objavljen je 1992. Zatim je usledio planetarni uspeh s albumom "Tragic Kingdom" iz 1995. Pesma "Don't Speak" provela je 16 nedelja na prvom mestu Bilbordove liste 100. Četiri godine posle toga, uprkos pozitivnim kritikama, bend je doživeo komercijalni neuspeh s ostvarenjem "Return of Saturn". Godine 2001. dobili smo zasad poslednji studijski album, pod nazivom "Rock Steady". Sve u svemu, 27 miliona prodatih ploča tokom karijere i dve Gremi nagrade teraju nas da s nestrpljenjem očekujemo nove korake benda "No Doubt".

Sredinom 2004. odrađena je i poslednja zajednička turneja. Nakon toga članovi benda krenuli su sa samostalnim projektima, a najdalje je otišla pevačica Gven Stefani (Gwen Stefani), sa svoja dva sjajna solo albuma. Godine 2008. bend je ponovo pokušao da se okupi u studiju. Međutim, često su bili lišeni prisustva svoje pevačice, svakako s debelim razlogom. Naime, Gven je krajem avgusta rodila svog drugog sina, mašala! Momci su, koliko god je to bilo moguće, pokušavali da snime što više bez nje, kako bi ostalo manje posla kada se ona ponovo aktivira.

"Imam fobiju od studija. Voleo bih da odem napolje i da sviram", izjavio je gitarista benda Tom Damont (Tom Dumont). I sama Gven se složila s njim:

"Moramo napolje, nema više šta da se čeka. Spakovaćemo bebice i povesti gomilu dadilja. Biće veoma zabavno! Jedva čekam da zasviramo ponovo sve te pesme."

Takođe je objavljeno da će uskoro, tačnije, u narednim mesecima, biti moguće daunloadovati novi "Best of No Doubt" album, kompilaciju za poznatu video igricu "Rock Band", za koju su i mnogi drugi poznati bendovi pozajmili svoje pesme.

A 2009. će svakako doći brže nego što očekujemo...

Izvor: Krstarica
avatar
Admin
Admin
Admin

Posts : 1032
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Surdulica

View user profile http://surdulica.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum