Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike

Go down

Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike

Post  Nikolic* on Mon Jan 26, 2009 12:44 pm

Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike


Tek što je nedavno u Detroitu novinarima predstavljena potpuno nova E klasa, na videlo su (zahvaljujući holandskom sajtu Autoblog.nl) pre vremena izašle i prve zvanične slike E klase Coupe, koja će zameniti postojeći Mercedes CLK.

Iznenađenja u pogledu dizajna nema, budući da su proteklih nedelja na internetu objavljivane brojne špijunske fotografije ovog kupea i to skoro bez ikakve maske. Ovde se treba podsetiti i Mercedesove studije ConceptFASCINATION sa prošlogodišnjeg Salona automobila u Parizu, koji je u stvari najavio izgled kako standardne E klase, tako i ove E klase Coupe (bar što se tiče prednjeg dela automobila).

]

Opet treba obratiti pažnju na novi prednji kraj sa većom maskom (naročito na izgled farova), kao i izražene lukove zadnjih blatobrana.

Naravno, i unutrašnjost je u potpunosti redizajnirana, komfornija i sa kvalitetnijim materijalima, a tu su i četiri individualna sportska sedišta.Kao i kod E klase sedan, za očekivati je da Mercedes i u E klasi Coupe ponudi sistem koji prepoznaje vozačev umor te ga odmah i upozorava. Sistem se zove "Attention Assist", a Mercedes ga je razvio kao odgovor na sve brojnije saobraćajne nesreće koje se događaju upravo zbog umora vozača (25 posto nesreća s teškim posledicama događa se naime zbog vozača koji zaspe za volanom). Tu su i drugi sigurnosni sistemi iz sedana, kao što su Automatic Emergency braking (automatsko kočenje u kritičnim situacijama), Adaptive Main Beam Assist (sistem automatskog adaptiranja svetala), Lane Departure (upozorava vozača ako napušta svoju traku bez uključivanja žmigavaca) i Night View Assist (već viđen na S klasi).

Zvaničnih podataka o paleti pogonskih agregata još nema, ali treba očekivati da ona bude slična E klasi sedan. To podrazumeva turbo-dizelaše od 4 i 6 cilindara, četvorocilindrične benzince sa kompresorom, 3,5 litarski V6 benzinac sa 292KS i 5,5 litarski V8 od 388KS. Kasnije će se pojaviti i sportski AMG model sa 6,2 litarskim V8 agregatom i 525 konja.

Nova E klasa Coupe će zvaničnu premijeru imati početkom marta na Salonu u Ženevi, dok se njena kabrio varijanta i pomenuti AMG model očekuju u septembru na Salonu u Frankfurtu.


Milan Nikolic
avatar
Nikolic*
Zvezda u usponu
Zvezda u usponu

Posts : 382
Join date : 2009-01-13
Age : 26
Location : Ćurkovica

View user profile

Back to top Go down

Re: Mercedes E klase Coupe : prve zvanične slike

Post  Admin on Mon Jan 26, 2009 4:07 pm

Ali ovo je coupe verzija
avatar
Admin
Admin
Admin

Posts : 1032
Join date : 2009-01-13
Age : 26
Location : Surdulica

View user profile http://surdulica.forumotion.com

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum