Zasto nestaje seksualna privlacnost...

Go down

Zasto nestaje seksualna privlacnost... Empty Zasto nestaje seksualna privlacnost...

Post  Jelena on Thu Jan 29, 2009 11:06 am

Pročitajte šta je sve potrebno izbeći da se između vas i voljene osobe ne bi stvorio nepremostiv ponor koji bi vezu doveo da kraja.

1. Izbegavanje otvorenog sukoba

Partneri koji se nikad ne svađaju mogu izgledati kao savršen par, ali stvarnost je verovatno drugačija. Psiholozi upozoravaju kako je upravo otvoreni sukob jedan od preduslova skladnog i dobrog odnosa. 'Ako se partneri nikad ne sukobljavaju znači da barem jedan od njih potiskuje svoje potrebe ili emocije' tvrdi Denise Knowels,poznata na području seksologije i međuljudskih odnosa.
Takav tip ponašanja među parovima vodi ka ogorčenosti i emocionalnom distanciranju što na kraju rezultira padom strasti u seksualnim odnosima.
Stoga, slobodno prigovorite partneru sve što vam smeta i zajednički pokušajte doći do sporazumnog rešenja!

2. Osobno vređanje

'Potrebno je čak pet pozitivnih komentara kako bi se izbrisao jedan negativan' .Ako partnera 'častite' grubim nadimcima poput 'glupa kučko' ili 'debela svinjo', tada predmet diskusije prebacujete na otvoreni napad nečije osobnosti. Takav način konverzacije, ne samo da je bolan već sa vremenom ubija strast koju partneri u početku osjećaju jedan prema drugom.

3. Uzimanje partnera 'zdravo za gotovo'

Prestali ste ceniti sitnice koje partner obavlja za vas? Manjak poštovanja dovodi do osećajne hladnoće, a kako biste izbegli takav obrazac ponašanja prisetite se šta vas je privuklo partneru i zbog čega ga cenite. Nakon toga stavite mu na znanje da je njegov trud i napor nezamenjiv i kako sitnice koje čini za vas nisu nezapažene.

4. Iritantne navike

Grickanje noktiju, nepranje ruku, glasno žvakanje hrane ili ne puštanje vode na toaletu neke su od najiritantnijih navika koje na rub ludila mogu dovesti ama baš svakoga. Ako vaš partner poseduje spomenute 'kvalitete' objasnite mu da takvo ponašanje u vama ubija svaku pomisao na seks i deluje kontraproduktivno na kvalitetu vašeg odnosa. Naravno, na miran i staložen način, u protivnom očekujte bujicu povišenih tonova.

5. Manjak poverenja

Čest neprijatelj svakog odnosa, razara i najčvršće zajednice. Ako osećate kako vas partner neprestano kontrolise i 'ne pušta iz vida', vreme je da se neke stvari rasčiste. Ovakvom ponašanju najčešće su skloni oni koji su u prošlim vezama doživeli neugodna iskustva. Kako repovi koje vučemo za sobom ne bi bili kamen spoticanja u odnosu, objasnite partneru razliku između vas i bivših. U protivnome, ako se takvo ponašanje nastavi, vrlo je verovatno da će jednog dana stvari završiti u nimalo ugodnom tonu.

6. Napetost i stres

Seks je lek protiv stresa, ali kad situacija postane obrnuta, onda nastaje problem. Ako ni prigušeno svetlo, nežni dodiri ili čašica alkohola ne mogu iz misli odagnati hiljadu sitnica koje morate učiniti tada je vreme za alarmantnu uzbunu! Elizabeth Scott, stručnjak za suzbijanje stresa savetuje prehranu koja obiluje namirnicama poput čokolade, banana ili orašastih plodova te redovito vežbanje koje hormone dovodi u ravnotežu i pomaže u regulisanju napetosti.

Klik
Jelena
Jelena
Zvezda u usponu
Zvezda u usponu

Posts : 381
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Surdulica

View user profile

Back to top Go down

Zasto nestaje seksualna privlacnost... Empty Re: Zasto nestaje seksualna privlacnost...

Post  Mimy92 on Fri Jan 30, 2009 1:34 pm

Slazem se, posebno za
3. Uzimanje partnera 'zdravo za gotovo'
Mimy92
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum