Predstavljen Jaguar XFR

Go down

Predstavljen Jaguar XFR

Post  Nikolic* on Thu Jan 15, 2009 11:56 am


Predstavljen Jaguar XFR
Predstavljen Jaguar XFR


Prema prvim brzinskim testovima i performansama, Jaguar XFR biće jedan od najbržih automobila proizvedenih u Velikoj Britaniji.

Jaguar tvrdi da XFR do stotke ubrzava za 4,7 sekundi, a ubrzanje od 80 do 110 kilometara na čas postiže za svega 1,9 sekundi.

Modifikovana verzija ovog modela, sa minimalno poboljšanom aerodinamikom, postiže brzinu od čak 362 kilometra na sat!

Jaguar XFR opremljen je potpuno novim petolitarskim motorom, koji se odlikuje snagom od 503 konja, a uprkos povećanju zapremine (u odnosu na prethodni motor od 4,2 litra) potrošnja goriva nije povećana.

Ovaj motor sa direktnim ubrizgavanjem ima kompresor šeste generacije, a obezbeđuje i bolju regulaciju pod punim gasom od konkurentskih automobila.
Ranija Computer Active Suspension tehnologija u novom Jaguarovom automobilu zamenjena je sistemom baziranom na Bilstajn regulatorima koji kontrolišu vertikalne kretnje automobila i njegov nagib.

Pomenuti sistem kontroliše pokrete "tela" automobila 100 puta u sekundi, dok se kontrola pozicije točkova vrši 500 puta u sekundi kako bi se predupredilo odskakivnje točkova pri vožnji.

Promene na spoljašnjem izgledu XFR modela nisu velike, ali su efektne. Najočigledniji su novi prednji branici sa hromiranim radijatorima za protok vazduha.U unutrašnjosti automobila ističu se kožna sedišta sa velikim naslonima, spoljna glazura od tamnog drveta i aluminijumska završna obrada.

Očekuje se da će se novi Jaguar XFR u prodaji naći tokom marta i aprila 2009. godine po ceni od 67.000 evra.

(MONDO)
avatar
Nikolic*
Zvezda u usponu
Zvezda u usponu

Posts : 382
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Ćurkovica

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum