Drug Crni u NOB-u

Go down

Drug Crni u NOB-u

Post  Admin on Fri Jan 30, 2009 1:43 pm

Snima se nastavak serije „Crni Gruja“

Drug Crni protiv okupatora

Uveliko su počele pripreme za snimanje nove TV serije i filma „Drug Crni u narodnooslobodilačkoj borbi“. Po rečima kreativnog producenta serije Bogdana Stoiljkovića, snimaće se film i petnaest epizoda sasvim nove serije, u kojoj će glumiti ista glumačka ekipa koja je glumila u „Crnom Gruji“. Posao scenariste i reditelja na sebe je preuzeo Rade Marković, a serija u produkciji „BS Group“ i „Intermedia Network“ bi trebalo da se emituje krajem godine na TV „Foks“.

- Rešili smo da pomerimo stvari za sto pedeset godina u budućnost. U novom serijalu potomci Crnog Gruje su potpuno identični kao njihovi slavni preci. Serija pomalo podseća na slavne serije „Alo, alo“ i „Otpisani“ - kaže Stoiljković. Od scenariste Radeta Markovića saznali smo o čemu će se raditi u serijalu. Priča je sledeća: bombardovanjem Beograda, 6. aprila 1941, fašistička Nemačka napada Jugoslaviju. Uprkos pobedama Nemačke na svim frontovima, neočekivano se u Beogradu rađa pokret otpora. Svoj udeo u ovom pokretu daju partizani druga Tetka na slobodnoj teritoriji, te četnici Draška Mihajlovića, ilegalci u gradu. Sticajem okolnosti, tri seljaka: Života Grujić, potomak čuvenog Crnog Gruje iz legendi o prvom Srpskom ustanku, Borisko Kalabić i Čedomir Veljović postaju jezgro beogradske ilegalne grupe. Osnovna ilegalna ćelija (drug Crni, drug Bole i drug Čedo Veljo) biće, po nalogu druga Tetka, stacionirana u Skadarliji, u kući od koje će napraviti etnogostionicu, što će biti dobra baza za bogat društveni život, kontakte raznih vrsta, kao i za oružane akcije pokreta... Naravno, pomoć pružaju i legendarni Prle i Tihi. Početak snimanje serije i filma planiran je za septembar.

Glavni junaci:

Nenad Jezdić - drug Crni
Boris Milivojević - Borisko Kalabić Boki
Marinko Mažgalj - drug Čedo
Nikola Kojo - drug Stari
Zoran Cvijanović - Janez Kardelj
Tanja Bokan - drugarica Eržika
Nela Mihajlović - drugarica Stamenka
Dragan Jovanović - Džems Bold
Duda Stojanović - doktorka Druzilka
U ostalim ulogama pojaviće se Milena Dravić, Nebojša Ljubišić, Ivan Jeftović, Miloš Samolov, Branimir Brstina, Dragan Petrović Pele, Ognjen Amidžić, Dimitrije Ilić, Dubravko Jovanović, Dejan Matić, Slobodan - Boda Ninković, Srđan Miletić...
Specijalni gosti biće legendarni Prle i Tihi, Dragan Nikolić i Voja Brajović.
avatar
Admin
Admin
Admin

Posts : 1032
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Surdulica

View user profile http://surdulica.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Admin on Fri Jan 30, 2009 1:45 pm

Drug Crni u NOB-u


Žanr: komedija
Trajanje: 90 min.

Glavne uloge:
Nenad Jezdić, Boris Milivojević, Marinko Madžgalj, Nikola Kojo, Nebojša - Cile Ilić, Dragan Jovanović, Dušanka Stojanović-Gild, Slobodan - Boda Ninković, Dragan Vujić Vujke, Danijela - Nela Mihajlović, Lena Bogdanović, Srđan Miletić, Dubravko Jovanović, Marko Živić, Vladan Dujović, Lako Nikolić

Scenario:
Rade Marković

Režija:
Rade MarkovićSINOPSIS

April 1941. Srbija je porobljena i rasparčana. U trenutku kada su joj "silom oduzete teritorije", kada joj je flagrantno prekršen "teritorijalni integritet i suverenitet", kada Evropa pod dominacijom Nemačke "na silu uvodi svoja pravila u Srbiju", u Beogradu se rađa pokret otpora. Rodoljubi različitih shvatanja o borbi za dobrobit naroda pokušaće da okupatoru pomrse račune. Pored nacionalizma, patriotizma i komunizma pojaviće se i ideje o ličnoj koristi i bogaćenju. To je milje u kome će biti smešteni potomci dobro poznatih likova iz prethodnih serijala o Crnom Gruji. Ko su patriote, a ko izdajnici; ko nas vodi napred, a ko vuče nazad; oko čega se sve delimo i ima li šta što nas spaja takođe su teme koje ćemo pretresati u ovom serijalu.

O FILMU

Od producenata najgledanijeg domaćeg filma u 2007. godini - "Crni Gruja i kamen mudrosti", nastaje novi projekat - "Drug Crni u NOB-u". Radi se o filmu i TV seriji od 15 epizoda za koje scenario i režiju potpisuje Rade Marković. Radnja ove komedije smeštena je u vreme Drugog svetskog rata, a njeni glavni junaci, inače potomci slavnih predaka iz vremena Prvog srpskog ustanka, jesu ilegalci u narodnooslobodilačkoj borbi u okupiranom Beogradu.

Ideja za realizaciju ovog projekta potekla je iz potrebe domaćeg auditorijuma za drugačijim humorom i za kritikom mentaliteta sadašnjice. "Drug Crni u NOB-u" zamišljen je kao urnebesna parodija na istorijske ličnosti i događaje koja će funkcionisati po principu namerne sličnosti s dnevnim dešavanjima iz javnog života.

Ovoga puta to su Života Grujić (Nenad Jezdić), potomak čuvenog Crnog Gruje iz Prvog srpskog ustanka, Brale Kalabić (Boris Milivojević), simpatizer četničkog pokreta, Veselin Čegović Če (Marinko Madžgalj), crnogorski kadar oduševljen idejom komunizma, drug Tetak (Nikola Kojo), vrhovni komandant partizanskog pokreta, sa svojim pratiljama, partizankama Leposavom (Nela Mihajlović) i Rozalijom (Lena Bogdanović), Druzilka Doktorović (Dušanka Stojanović-Gild), doktorka i simpatizer partizanskog pokreta, kao i major Gestapoa Krigermajster (Dragan Vujić Vujke), partizanski komesar Uča (Slobodan - Boda Ninković), te Adolf Hitler, britanski tajni agent Džejms Bold i muftija Halid Mulamehmedhasanefendijaomerpašašehović (sve tri uloge igra Dragan Jovanović).

Film i TV serija "Drug Crni u NOB-u" trebalo bi, kao i prethodni serijali, da bude štivo za zabavu, smeh, parodiranje nacionalne istorije i nacionalnog mentaliteta u novom istorijskom miljeu. U ovoj seriji svi likovi su simpatični negativci. Pozitivaca gotovo da i nema. Najveća vrednost dosadašnjih projekata o Crnom Gruji bio je baš bezobrazluk da se demistifikuju i isparodiraju naše naravi i "važne ličnosti" iz nacionalne istorije, koja je uvek opterećena raznim predubeđenjima. Veličina jedne nacije može se meriti i odvažnošću da se prema sopstvenoj istoriji nosi ležerno, neopterećeno i mangupski, što nije čest slučaj. "Drug Crni u NOB-u" je prilika da se dobro zabavimo i pogledamo neke blesave priče u miljeu NOB-a, koji nam je do sada uvek bio serviran na jedan te isti način. Došlo je vreme da taj način malo promenimo. Režiser Rade Marković kaže: "Pošto sam i sam glumac, svoj najvažniji rediteljski zadatak vidim u pažljivom radu s glumcima. Ukoliko publika oceni da su oni uradili najbolji posao u seriji, smatraću da je i rediteljski posao dobro obavljen, jer mislim da dobar film, pored dobre priče, do publike dolazi najpre kroz glumca".

O REŽISERU

Rade Marković (reditelj)
Rođen je u Osečini kod Valjeva. Živi u Zemunu. Diplomirao je glumu na FDU, Beograd. Suosnivač je i dugogodišnji član pozorišne trupe "Kuguar" i glumačkog rokenrol benda "The Kuguars".

Filmska i TV scenarija: prvi scenario filma "Zavet" (režija Emir Kusturica) prvi scenario filma "Crni Gruja i kamen mudrosti" (režija Marko Marinković), prvi scenario i koscenario s Biljanom Maksić TV serije "Vratiće se rode".

Oficijelni sajt
Drug Crni u NOB-u (2009)

Premijera: 29. januar 2009. godine, Centar "Sava" u 20 časova

Izvor: Krstarica
avatar
Admin
Admin
Admin

Posts : 1032
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Surdulica

View user profile http://surdulica.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Mimy92 on Fri Jan 30, 2009 1:52 pm

Jedva cekam ovaj film...
avatar
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Simonovic on Fri Jan 30, 2009 4:21 pm

Ovo ce da bude ludo!!!

_________________
Dosadjujem se kad ne radim, a kad radim dosadno mi je.....
avatar
Simonovic
Svakodnevni prolaznik
Svakodnevni prolaznik

Posts : 262
Join date : 2009-01-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Mimy92 on Fri Jan 30, 2009 5:27 pm

Kao i uvek sa Grujom... afro
avatar
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Nikolic* on Sat Jan 31, 2009 7:42 pm

Film Crni Gruja i kamen mudrosti je gloopost velika..SERIJA JE ZAKON!!!
avatar
Nikolic*
Zvezda u usponu
Zvezda u usponu

Posts : 382
Join date : 2009-01-13
Age : 27
Location : Ćurkovica

View user profile

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Mimy92 on Sun Feb 01, 2009 12:35 am

Nikolic* wrote:Film Crni Gruja i kamen mudrosti je gloopost velika..SERIJA JE ZAKON!!!

SERIJA KONZA ali ni film nije bio nista gori!!!
avatar
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Re: Drug Crni u NOB-u

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum