Više vode – bolje zdravlje: gde je dokaz, pitaju naučnici

Go down

Više vode – bolje zdravlje: gde je dokaz, pitaju naučnici

Post  Mimy92 on Mon Feb 02, 2009 4:12 am

Grupa naučnika je saopštila da ne postoje dovoljno tačni dokazi da povećana konzumacija vode garantuje dodatne zdravstvene benefite korisnicima.

U časopisu Journal of the American Society of Nephrology (JASN) grupa naučnika je objavila manje istraživanje koje je utvrdilo da dodatna konzumacija fluida doprinosi boljim zdravstvenim karakteristikama konzumenta, ali grupa naučnika ovih dana pokušava da demantuje ovu tvrdnju.

Ova tvrdnja mogla bi našteti proizvođačima i punionicama flaširane vode, ali u isto vreme i smanji potrošnju vode, koja je poslednjih godina u velikom porastu, delom i zbog navedenih istraživanja koje navode da dodatna konzumacija povećava svežinu kože i smanjuje rizike od kožnih oboljenja.

Izveštaj Dr Dena Negoianua i Dr Stenlija Goldfarba ne pobija činjenicu da je konzumacija vode od vitalnog značaja za ljude, ali i navodi da ne postoje dovoljni dokazi o blagotvornom uticaju dodatne količine unesene vode u cilju povećane hidratacije.

Oni takođe pobijaju i poslednjih godina promovisano pravilo "8x8" (8 časa vode x 8 unci, ili praktično 2 litre vode na dan), za koje navode da takođe ne mora da bude potpuno ispravno.
Mimy92
Mimy92
Buduca legenda
Buduca legenda

Posts : 503
Join date : 2009-01-15
Age : 26
Location : Surdulica, Srbija

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum